ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τη Μόρια

Κόντρα στη Βουλή για τη Μόρια
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή η έκρυθμη κατάσταση στη Μυτιλήνη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να αναφέρει ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει στοιχεία εθνικής κρίσης που απαιτεί ομοψυχία και συναίνεση.

«Έχουμε για πρώτη φορά την Ευρώπη κοντά», είπε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτίων και την ανακάλυψη των πρωταιτίων τους οποίους και θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

Οξύτατη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έβαλε τον εμπρηστικό μηχανισμό και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου -που εκλέγεται στη Λέσβο- να απαντά ότι ευθύνες φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος του για μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ακατοίκητα νησιά «για να μην έχουμε εκρήξεις όπως στη Μόρια».

«Εμείς είμαστε κατά των ακατοίκητων νησιών αλλά και των ακατοίκητων μυαλών» σχολίασε ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο», διαβεβαίωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ