ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Δεν θα στείλουμε τα χρήματα των φορολογούμενων σε ραντεβού στα τυφλά

Σκυλακάκης: Δεν θα στείλουμε τα χρήματα των φορολογούμενων σε ραντεβού στα τυφλά
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα ορθής διαχείρισης των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η παρέμβαση θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ σε ρευστότητα και δημοσιονομικές δαπάνες, είναι ένα μεγάλο ποσό, αναγκαίο για να κρατήσουμε ζωντανό τον κοινωνικό ιστό, αλλά αυτό δεν σημαίνει να στείλουμε τα λεφτά του φορολογούμενου σε ραντεβού στα τυφλά», είπε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα είναι δανεικά.

«Όλα τα χρήματα που ξοδεύουμε είναι δανεικά από τον εαυτό μας στο μέλλον, τα παίρνουμε από τις αγορές αλλά θα τα δώσουμε πίσω, χρειάζεται πολλή προσοχή στη διαχείριση», επεσήμανε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πλειοδοσία παροχών λόγω πανδημίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κράτησε την οικονομία και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις ζωντανές.

«Αυτό το κάναμε κρατώντας δημοσιονομική ισορροπία κι υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη και εταίρων και αγορών με ατράνταχτη όσο και ακλόνητη απόδειξη ότι πετύχαμε το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού, τρεις φορές μικρότερο απ΄ αυτό που δανειζόταν προηγούμενη κυβέρνηση κι αυτή η εμπιστοσύνη είναι το μοναδικό μαξιλάρι που πρέπει να διατηρήσει η χώρα ως κόρη οφθαλμού», υπογράμμισε.

Ανέφερε ακόμη, πως δεν μπορούμε να κάνουμε δημοσιονομικό προγραμματισμό πέραν του 2021, καθώς «η ανάπτυξη θα έρθει σίγουρα το 21, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς” και πώς “κλειδί για τις οικονομικές εξελίξεις είναι το εμβόλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ