ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης

Δένδιας: Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

 «Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», είναι το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε ανάρτησή του στο Τwitter για το σχέδιο που παρουσιάστηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει:

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη:

- Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

- Θωράκιση της δημόσιας υγείας

- Στήριξη του κόσμου της εργασίας

- Ελάφρυνση βαρών

- Aντιστροφή του brain-drain της δεκαετούς κρίσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Για «πρόγραμμα αυτοπεποίθησης» έκανε λόγο από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε φέτος μια διαφορετική ομιλία στη Θεσσαλονίκη ενώπιον ενός ακροατηρίου μόλις 50 ατόμων.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και η κρίση του κορωνοϊού καθόρισαν λίγο – πολύ τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως θα είναι «φειδωλός» στις εξαγγελίες του.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 6 αποφάσεις για την ενίσχυση της άμυνας, 12 πρωτοβουλίες για την οικονομία (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους κ.ά.), που θα την ενισχύσουν με το ποσό των 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, και 12 μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση τους επόμενους 12 μήνες.

Μητσοτάκης: «Πρόγραμμα αυτοπεποίθησης»

«Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», ήταν το σύνθημα στο φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοπεποίθηση στην Άμυνα, στην Υγεία και στην Οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την αβεβαιότητα, στη σιγουριά, από τα θολά ερωτηματικά στη θετική απάντηση και από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της Τουρκίας είπε ότι στις προκλήσεις του Αιγαίου προσθέτει και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο, απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων.

«Στις απειλές και στα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα, γιατί η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η αποτελεσματική διπλωματία. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι έχουμε πολλούς και ισχυρούς συμμάχους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Είμαστε μια χώρα ειρηνική, έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονες της και με την Τουρκία. Αν αυτή δεν συμφωνεί για το θέμα που αποτελεί τη μείζονα διαφορά μας, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τότε το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση. Για αυτό και επιμένω ότι μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ