ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για «κλείσιμο» σχολείων σε περίπτωση κρούσματος

Κεραμέως για «κλείσιμο» σχολείων σε περίπτωση κρούσματος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες θα αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών μονάδων σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού.

Η Νίκη Κεραμέως παρουσιάζοντας στη Βουλή τροπολογία της, ανέφερε πως έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικών ακόμα και κατά τα δύο έτη από τον διορισμό τους, εάν είναι πολύτεκνοι ή έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους αναπηρία άνω του 67%.

Κεραμέως: Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα

Στο μήνυμά της για τη νέα σχολική χρονιά, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Και συνέχιζε:

«Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς».

Ευχόμενη καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους, η υπουργός σημειώνει ότι οι προτεραιότητες είναι δύο: αφ' ενός να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η «απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία», αφ' ετέρου να προστατευτεί η «πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας».

«Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας», υπογραμμίζει η κ. Κεραμέως και καταλήγει:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ