ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχαιρετώντας τις παλιές σημαίες…

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχαιρετώντας τις παλιές σημαίες…

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σήμερα το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο λογότυπο αποτελείται από τα γράμματα ΣΥΡΙΖΑ, με το Σ και το Υ να φτιάχνουν ένα αστέρι. Από κάτω ως υπότιτλος μπαίνει το Προοδευτική Συμμαχία. Η Κουμουνδούρου έκανε τη μάλλον ασυνήθιστη επιλογή για λογότυπο, να ποικίλλουν τα χρώματα του φόντου και των γραμμάτων. Δηλαδή ανάλογα με την περίσταση το λογότυπο θα το βλέπουμε σε κόκκινο, πράσινο, μωβ και κίτρινο. Ο βασικός χρωματικός συνδυασμός θα είναι πάντως άσπρο φόντο με κόκκινα γράμματα, καθώς και κόκκινο φόντο με άσπρα γράμματα. Σε σχέση με το παλιό λογότυπο, έχουν φύγει τελείως οι κόκκινη, πράσινη και μωβ σημαίες, ενώ έχει μειωθεί η χρήση του κόκκινου χρώματος.

Τα μηνύματα

Τέσσερα είναι τα βασικά μηνύματα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας:

1.Προχωράει η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλέον νέο τίτλο (με την προσθήκη του Προοδευτική Συμμαχία, νέο λογότυπο, νέο γραμματέα και νέο εκπρόσωπο Τύπου.

2. Η Κουμουνδούρου αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της.

3. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται μόνο στο χώρο της Αριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι το παλιό λογότυπο δεν ήταν άλλο από το λογότυπο της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

4. Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτος άρχων στο εσωκομματικό πεδίο. Το νέο λογότυπο δεν πέρασε ούτε τυπικά από κάποιο όργανο.

Ένα κόμμα που μετασχηματίζεται

Στο βίντεο της παρουσίασης ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται. Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους.

Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη. Χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους. Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία. Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης.»

Προσέθεσε ότι: «Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει.

Το κεντρικό στοιχείο της νέας οπτικής ταυτότητας του κόμματος είναι ένα αστέρι, του οποίου οι πέντε κορυφές συμβολίζουν αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη. Η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία και η Ισότητα.»

Και κατέληξε ως εξής: «Αξίες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να υπηρετεί και να αγωνίζεται γι’ αυτές, απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα σε όσους οραματίζονται μια Δίκαιη, Προοδευτική και Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει το βήμα στο μέλλον. Ένα μέλλον για όλους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ