ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να αφήσει τα «μπαλώματα» πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να αφήσει τα «μπαλώματα» πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται "στο κόκκινο"», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Τώρα, πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού, η κυβέρνηση να αφήσει τα "μπαλώματα" και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε δημιουργία ΜΕΘ, σε μαζικές προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών και επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας. Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού» συμπλήρωσε.

Στοίχημα οι «ΜΕΘ»

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1, ο υφυπουργός έκρινε πως «τα μέτρα αποδίδουν και θα αποδώσουν» ενώ σημείωσε ότι, «η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι υψηλότερη».

Βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η αποφυγή του «εμφράγματος» στις ΜΕΘ γι΄αυτό και είναι έτοιμη να εφαρμόσει όποιο μέτρο κριθεί απαραίτητο, με τις λιγότερες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτό στην οικονομία.

«Από τις 107 κλίνες το 60% είναι καλυμμένες, υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω, αν υπάρξει ανάγκη», είπε σχετικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σημείωσε πάντως, πως «είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πειστεί ο κόσμος να τηρήσει τα μέτρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ