ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό το απόγευμα

Πέτσας: Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό το απόγευμα
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό θα απευθύνει το απόγευμα στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Παρότι ο κ. Πέτσας δεν αποκάλυψε τι θα πει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε αυτά που δεν θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης: ένα lockdown στην Αττική ή νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα μας με την πανδημία ενώ θα επισημάνει πως πρέπει να τηρούνται από όλους τα μέτρα.

Την ίδια ώρα, θα διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό πως η κυβέρνηση -μαζί με τους ειδικούς- βρίσκεται σε εγρήγορση, αξιολογεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα, όταν αυτά κριθούν απαραίτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στόχος του πρωθυπουργού θα είναι να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να βάλει ένα τέλος στις συζητήσεις για lockdown στην Αττική -ένα θέμα που απασχόλησε άλλωστε σήμερα και τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στοίχημα οι «ΜΕΘ»

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Αττική έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις διασωληνώσεις των ασθενών.

Μάλιστα, σήμερα καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι από κορωνοϊό -ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 364.

Ωστόσο, αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί, ο υφυπουργός έκρινε πως «τα μέτρα αποδίδουν και θα αποδώσουν» ενώ σημείωσε ότι, «η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι υψηλότερη».

Βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η αποφυγή του «εμφράγματος» στις ΜΕΘ γι΄αυτό και είναι έτοιμη να εφαρμόσει όποιο μέτρο κριθεί απαραίτητο, με τις λιγότερες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτό στην οικονομία.

«Από τις 107 κλίνες το 60% είναι καλυμμένες, υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω, αν υπάρξει ανάγκη», είπε σχετικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σημείωσε πάντως, πως «είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πειστεί ο κόσμος να τηρήσει τα μέτρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ