Μηταράκης: Ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες
Σε πιλοτική δράση με στόχο τη δίμηνη διαμονή αναγνωρισμένων προσφύγων που εξέρχονται από τις δομές των νησιών, μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη, προχωρούν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση οργανώνεται «με σκοπό την αποφυγή συγκέντρωσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε πλατείες της Αθήνας, όπως πχ στην πλατεία Βικτωρίας».
Η δράση συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα Helios, να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες».
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας
12:31
Παγκόσμιες πρεμιέρες ταινιών με τους Έλεν Μίρεν και Σεθ Ρόγκεν στο Φεστιβάλ του Τορόντο
12:28
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
12:18
Μητσοτάκης για 5ετές πρόγραμμα 2026-2030: Σκοπός η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας
12:10