ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Άφησε τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Άφησε τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους
INTIME NEWS

Δριμεία κριτική στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ασκούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως "εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς"», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

Μήνυμα για επαγρύπνηση και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ευρύτερης χρήσης της μάσκας ώστε να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

«Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε. Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Lockdown σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση. Και αν δεν είχαμε παρέμβει εγκαίρως με ένα τολμηρό και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Κυρίως, όμως, lockdown σημαίνει κοινωνική μεροληψία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ