ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Δεν σχεδιάζουμε για την μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων

Δρίτσας: Δεν σχεδιάζουμε για την μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων
EUROKINISSI

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί και για το χειρότερο σενάριο, υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, σήμερα.

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι το κράτος μπορεί να σχεδιάσει χώρους μόνιμης εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών, αλλά «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα».

Μιλώντας στο MEGA o υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είπε ότι το γεγονός ότι δεν επιθυμούν να μείνουν εδώ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελεί μια ασφαλιστική δικλείδα, ενώ πρόσθεσε πως αν γίνει με τις ευρωπαϊκές χώρες μια δίκαιη κατανομή, «τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει».

«Μπορεί γι' αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας σε αντίθεση με πολλά στελέχη της κυβέρνησης, που κάνουν λόγο για ελάφρυνση από τη μείωση των προσφυγικών ροών, είπε πως «δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί, ότι δηλαδή θα υπάρξει μείωση των ροών».

Ο κ. Δρίτσας, τέλος είπε πως η Ελλάδα ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο για τις ήδη υπάρχουσες προσφυγικές ροές, όσο και για τους ανθρώπους που τελικά θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ