ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα lockdown
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Ξορκίζει» το ενδεχόμενο lockdown η κυβέρνηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να αναφέρει ότι είμαστε μακριά από μια τέτοια εξέλιξη.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πιθανό να είναι μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65, αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», ανέφερε μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης ερώτησης των Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Καμίνη.

Επεσήμανε ωστόσο, πως η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και ότι οι συνθήκες και η επιτυχία ενός μέτρου αξιολογείται ανά 15 ημέρες.

Σε εφαρμογή η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ, διαθέσιμη στους πολίτες είναι από σήμερα, Παρασκευή, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή για τον κορωνοϊό, καθώς και την επιδημιολογική της εικόνα.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα covid19.gov.gr, την ειδική πλατφόρμα συνολικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό που είχε προαναγγείλει την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Τέλος, εκτός από τον χάρτη, υπάρχει και ένας πίνακας στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν, ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ