ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Νέα καμπάνια ξεκινά τον επόμενο μήνα

Κορωνοϊός: Νέα καμπάνια ξεκινά τον επόμενο μήνα
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η καμπάνια με τηλεοπτικά σποτ για την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία.

Ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον «Ιανό» και της αντιμετώπισης της πανδημίας, περιλαμβάνει άρθρο για τη διαφημιστική δαπάνη έκανε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα ξεκινά νέα καμπάνια ενημέρωσης, όπως το «Μένουμε Σπίτι».

Η καμπάνια θα είναι με τηλεοπτικά σποτ που θα μεταδίδονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το ποσό που θα διατεθεί για αυτή την καμπάνια θα είναι 2 εκατομμυρίων ευρώ συν το ΦΠΑ.

«Θα είναι μια καμπάνια που όπως και στην πρώτη φάση απέδειξε πόσο ωφέλιμη ήταν και έσωσε ζωές», είπε και πρόσθεσε πως θα υπάρξει ανάδοχος και για τον τρόπο που θα γίνει ο καταμερισμός. Έχουν δοθεί μάλιστα, σχετικά κατευθυντήριες οδηγίες και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για δωρεάν μηνύματα, είπε πως «τα δωρεάν μηνύματα είναι χρήσιμα, αλλά αυτά θα πρέπει να τα δούμε και ως την αποτελεσματικότητά τους».

Έφερε ως παράδειγμα, τα δωρεάν μηνύματα του υπουργείου Παιδείας για την πανδημία στο άνοιγμα των σχολείων και σε τι ώρες και με ποια συχνότητα αυτά προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στην έκπτωση στην διαφήμιση, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστήριξε πως θα συμβάλει στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης. Συμπλήρωσε δε, πως δεν θα κοστίσει τελικά ούτε ένα ευρώ στο κράτος γιατί θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης που θα αναπληρώσει αυτή την έκπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ