ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας είπε πως η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο στα Δωδεκάνησα γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη παραχώρησής τους στην Ελλάδα ενώ ανέφερε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας».

Υπογράμμισε δε, πως:

«Είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα».

Αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πέτσας σημείωσης πως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία.

«Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη να μην ξεφύγει η κατάσταση»

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί για όσο καιρό χρειαστεί.

«Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση» είπε ο κ. Πέτσας, πραγματοποιώντας έκκληση σε όλους τους πολίτες για τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων

«Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ΄ έξω» τόνισε ο κ. Πέτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ