ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ για νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

ΚΙΝΑΛ: Εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ για νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Φωτογραφία αρχείου

Τη χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών, ζητά με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν έξι βουλευτές του κόμματος, προβλέπεται η έγκριση εφάπαξ χορήγησης επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.), έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος είναι αφενός ο δικαιούχος να υποβάλλει σχετική αίτηση και αφετέρου να υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της μόνιμης ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας).

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του «Ιανού» και της πανδημίας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, οι εκτιμήσεις των ζημιών αναφέρονται:

- Στη μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.).

- Στο σύνολο της οικοσκευής (εξοπλισμός κουζίνας, χώρων υγιεινής, επίπλωση, ιματισμός κ.λπ.). Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών αφορά αποκλειστικά χώρους διαβίωσης οικογενειών μόνιμης κατοικίας και όχι κτίρια άλλης χρήσης (π.χ. εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, βιοτεχνίες, θερμοκήπια κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ