ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή

Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή
Twitter/Secretary Pompeo

Σήμερα το πρωί αναχώρησε από την Κρήτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στη Ρώμη.

Στην τελευταία του ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Πομπέο εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και χαιρέτισε τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ευγνώμων για την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε επιτύχει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος από την τελευταία μου επίσκεψη πέρυσι. Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Αναχώρησε από το σπίτι του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε για δεύτερο βράδυ στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάικ Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα.

Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός ξεπροβόδισε τον κ. Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν Πομπέο ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, για τη φιλοξενία.

Ικανοποίηση στην Αθήνα

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας και μάλιστα σε αυτή την ιδιαίτερα κομβική συγκυρία.

Η στάση του Αμερικανού ΥΠΕΞ και οι δηλώσεις τους καταδεικνύουν πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική απομακρύνεται από την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι δηλώσεις Πομπέο πως το Διεθνές Δίκαιο και μόνο είναι το κριτήριο για τη σύναψη συμφωνιών είναι ενδεικτικές της στήριξης των θέσεων της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Πομπέο εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας, μακροπρόθεσμης, συνεργασίας.

«Ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ δεν ήταν τόσο στενές και παραγωγικές όσο σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Μάικ Πομπέο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ