Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή τις κυρώσεις
Ανανεώθηκε:
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, πρόκειται για μια Σύνοδο που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Κατά την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ε.Ε. επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.
Εκδίκηση για τον θάνατο του Χαμενεΐ ζητά ο Γκαλιμπάφ - Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία του
13:06
Με 2.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα συνελήφθη 40χρονος στο Ελευθέριος Βενιζέλος
13:00
Βολές Σαμαρά κατά Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά: Βάζει πλάτη για τις «Πρέσπες του Αιγαίου»
12:52
Πυρά Μαρινάκη κατά της αντιπολίτευσης: Κάποιοι προσέφεραν πολιτική κάλυψη σε δολοφονικές επιθέσεις
12:40