ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική καταδίκη για την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος

Πολιτική καταδίκη για την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταδικάζει η πολιτική σκηνή την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών έγραψε γράφοντας συνθήματα στην μπροστινή και την πίσω είσοδο του κτηρίου της εφημερίδας για τον 42χρονο που συνελήφθη προ ημερών στο Κουκάκι, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής.

Για ενέργεια εκφοβισμού των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Κάθε ενέργεια ενανίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά τη δήλωση του κ. Πέτσα, ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη. Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Για την ενέργεια τοποθετήθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μητραράκης, καταδικάζοντάς την.

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας:

«Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».

ΚΙΝΑΛ: Δεν χωράνε στην Ελλάδα τέτοιες πρακτικές

Την επιδρομή στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ