ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βανδαλισμός Eβραϊκού Nεκροταφείου Αθηνών: Καταδίκη από ΔΣΟ και Πρεσβεία των ΗΠΑ

Βανδαλισμός Eβραϊκού Nεκροταφείου Αθηνών: Καταδίκη από ΔΣΟ και Πρεσβεία των ΗΠΑ

Τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ που επισκέφθηκε σήμερα το Εβραϊκό Νεκροταφείο που βανδαλίστηκε από αντισημιτικό γκράφιτι, ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι ο αντισημιτισμός και το ρατσιστικό μίσος δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό, με τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας και είναι απολύτως καταδικαστέες.

«Ενέργειες, όπως η βεβήλωση στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, που παραπέμπουν στις ζοφερότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, που έγραψε ο ναζισμός με το Ολοκαύτωμα, πρέπει να τυγχάνουν καθολικής αποδοκιμασίας», ανέφερε.

Την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ που, έκτος του κ. Χαρακόπουλου, αποτελούσαν οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης (αναπληρωτής γραμματέας), Σταύρος Καλαφάτης (ταμίας), και Γιάννης Σαρακιώτης (επικεφαλής παρακολούθησης λειτουργίας Παρατηρητήριου Θρησκευτικών Διώξεων) ενημέρωσαν για τον βανδαλισμό ο γενικός ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ και εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών ο αντιπρόεδρος κ. Δανιέλ Εμμανουήλ, η ταμίας κ. Αννίτα Σούση και ο υπεύθυνος θρησκευτικών θεμάτων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδικάζει «την αποτροπιαστική επίθεση βανδαλισμού και τα αντισημιτικά γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας».

Αμερικανική πρεσβεία: Καταδικάζουμε την αποτροπιαστική επίθεση βανδαλισμού

«Στεκόμαστε ενωμένοι ενάντια σε φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας» διαμηνύει στην ανάρτησή της και σημειώνει ότι «όπως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε στη Θεσσαλονίκη, όπου κι αν βρίσκουμε τον αντισημιτισμό, έχουμε υποχρέωση να απαντάμε».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι βανδάλισαν με ναζιστικά συνθήματα το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών χθες, Δευτέρα, γράφοντας με σπρέι τη λέξη «Δρόμο» και την φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά, μαζί με τα αρχικά των SS και το σήμα της Χρυσής Αυγής στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ