ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Σακελλαροπούλου: Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία

Δίκη Χρυσής Αυγής - Σακελλαροπούλου: Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι θεσμοί της μπορούν να ανατρέψουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στην ιστορική απόφαση. «Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε το δικαστήριο σε μια ιστορική απόφαση, μετά από πεντέμιση χρόνια δικαστικής μάχης.

Δείτε πώς κατέγραψε λεπτό προς λεπτό η δημοσιογραφική ομάδα του CNN Greece την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης, όσα προηγήθηκαν καθώς και όσα ακολούθησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ