ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Έκκληση Κικίλια για τον συνωστισμό έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής – Έκκληση Κικίλια για τον συνωστισμό έξω από το Εφετείο
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από εδώ και στο εξής λόγω κορωνοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο για την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία ας μη γίνει μια κακή μέρα για τη δημόσια υγεία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός, δημοσιεύοντας παράλληλα πανοραμική εικόνα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας γεμάτη με κόσμο.

Σε μια ιστορική απόφαση, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μετά από πεντέμιση χρόνια δικαστικής μάχης.

Πηγή: CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έξω από το Εφετείο σημείωθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Μία μικρή ομάδα, την ώρα που το πλήθος πανηγύριζε για την ιστορική απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε εναντίον των ΜΑΤ με μολότοφ με αποτέλεσμα να υπάρχει απάντηση από τους αστυνομικούς με ρίψεις χημικών.

Πηγή: CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Δείτε πώς κατέγραψε λεπτό προς λεπτό η δημοσιογραφική ομάδα του CNN Greece την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης, όσα προηγήθηκαν καθώς και όσα ακολούθησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ