ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές
https://twitter.com/GreeceMFA

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Μπρατισλάβα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την έναρξη διερευνητικών επαφών, ενώ συμφώνησαν να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες η ημερομηνία έναρξής τους.

Το τετ-α-τετ διήρκησε περίπου 20 λεπτά και κατά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αντίθεση της Ελλάδας με τις κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Η συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών στο περιθώριο του GLOBSEC 2020 Bratislava Forum αποτιμάται θετικά, ωστόσο, όπως υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω και εξακολουθεί να επιμένει πως η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις για να ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου. Εν μέσω νέων προκλήσεων

Να σημειωθεί πως η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου πραγματοποιήθηκε εν μέσω νέων τουρκικών προκλήσεων, και μάλιστα σε... τρία επίπεδα.

Αρχικά, σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, διαμηνύοντας πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγο νωρίτερα, η Τουρκία είχε ανακοινώσει διπλή Navtex στο Αιγαίο, με τη μία μάλιστα να πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Εορτής.

Τέλος, στο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κύπρο το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ