ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δολοφονία υπουργού και βουλευτή - Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δολοφονία υπουργού και βουλευτή - Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΥΡΙΖΑ

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της», τονίζει η ΝΔ, σχολιάζοντας την ανάρτηση μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λίγες μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτή της ΝΔ! Για μερικούς ο κύκλος του τυφλού μίσους συνεχίζεται. Και δυστυχώς πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό της Αυγής δημιουργούν το υπέδαφος. Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της δήλωσης και τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλογιστεί πού οδηγούν το μίσος, η ακραία πόλωση, η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου», επισημαίνει στο σχόλιό της η ΝΔ.

Και καταλήγει:

«Η δημοκρατία δεν είναι κενό σύνθημα. Είναι καθημερινή πρακτική. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε χώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο».

Αναλυτικότερα αναφέρεται:

«Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει όταν η Ν.Δ. ήταν στριμωγμένη να διυλίζει μια δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μπας και αλλάξει την ατζέντα.

Τώρα φαίνεται πως τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο.

Πριν από λίγο, η Ν.Δ. έφτασε να ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και για απαράδεκτες δηλώσεις ανθρώπων που δεν είναι καν μέλη του, μπας και αλλάξει η συζήτηση από το διαρκές ξέπλυμα στελεχών της Ν.Δ. στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα, δεν είχαν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να πουν μια κουβέντα όταν υποστηρικτές της Χ.Α. επιτίθονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ– Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.

Ο πανικός για τη Ν.Δ. αποδεικνύεται κακός σύμβουλος. Και αν δεν κυβερνούσαν, αυτό θα ήταν πρόβλημα μόνο για τους ίδιους. Ο πανικός τους, όμως, τώρα δηλητηριάζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ