ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πολύ στενός ο «κορσές» της Συνόδου Κορυφής για την Άγκυρα

Πέτσας: Πολύ στενός ο «κορσές» της Συνόδου Κορυφής για την Άγκυρα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σοβαρότατη κλιμάκωση χαρακτήρισε το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

«Έπεσε πολύ στενός ο κορσές του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Άγκυρα και προσπαθεί να τον βγάλει» είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού την ώρα που έγιναν γνωστές οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ότι δηλαδή ξεκίνησαν οι έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε ο κ. Πέτσας.

Υπογράμμισε δε, πως η Αθήνα κάνει «κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τουρκική παραβατικότητα».
«Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται» τόνισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλάσσιων ζωνών.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό»

Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.
«Η πρώτη ανησυχία μας είναι οι χώροι εργασίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπλήρωσε: «Ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα υγείας με ΜΕΘ γιατί θα πιεστεί».

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πέτσας είπε πως η ιστορία έχει κρίνει ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της ΧΑ και ποιος ήταν σταθερά απέναντι.

Υπενθύμισε δε, πως παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Το 2015 κάποιοι πήγαν μαζί στο δημοψήφισμα παρωδία» δήλωσε αιχμηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ