ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς σχολιάζουν τα πολιτικά κόμματα τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς σχολιάζουν τα πολιτικά κόμματα τις ποινές
INTIME NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τις ποινές που επιβλήθηκαν στους συνολικά 57 καταδικασθέντες της δίκης Χρυσής Αυγής σχολιάζουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί προκειμένου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταλήξει σε απόφαση για το κατά πόσο θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση, γεγονός που θα κρίνει το ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτές είναι οι τελικές ποινές

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν ποινές χάδι στους ναζί εγκληματίες

«Οι ανακοινώσεις των ποινών για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες καταρρίπτουν και επίσημα τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν "ποινές χάδι"», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

«Οι ναζί εγκληματίες οδηγούνται στη φυλακή. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα με το νέο ποινικό κώδικα θα εκτίσει περισσότερα χρόνια στη φυλακή, παρέα με τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει, υπογραμμίζοντας:

«Επιβεβαιώνεται έτσι πως το μόνο που ενδιέφερε τη ΝΔ ήταν μέσα από τα ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, να κρύψει την αλήθεια: Για το ποιοι με τις πολιτικές τους εξέθρεψαν την εγκληματική οργάνωση».

«Ποιοι την ανέχθηκαν και την ξέπλυναν τόσα χρόνια. Ποιοι μπλόκαραν την αντιμετώπισή της πριν από τη δολοφονία Φύσσα, όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης», συνεχίζει και καταλήγει:

«Και τέλος, ποιοι συνομιλούσαν μαζί της στο παρασκήνιο και ζητούσαν συνεργασία με μία "σοβαρή Χρυσή Αυγή" στο προσκήνιο».

ΚΙΝΑΛ: Μέρα τιμωρίας και απόδοσης δικαιοσύνης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης αναφέρει σε δήλωσή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι με τη δικαστική βούλα επισφραγίστηκε το μείζον, που είναι ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «μέρα τιμωρίας και απόδοσης δικαιοσύνης»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Χρηστίδη:

«Έγκλημα και Τιμωρία!
Ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φυσσα.
Κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και τους διευθυντές της.
Ιστορική απόφαση, ακριβώς επειδή καταδίκασε την ηγεσία της ΧΑ για εγκληματική οργάνωση.
Με δικαστική βούλα, επισφραγίστηκε, το μείζον: η ΧΑ δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι εγκληματική οργάνωση.
Ατιμώρητοι, οι χρυσαυγίτες εγκληματούσαν για χρόνια. Σήμερα είναι η μέρα της τιμωρίας και της απόδοσης δικαιοσύνης.
Είναι Δικαιοσύνη. Ναι, μπορούμε και πρέπει να το λέμε παντού και συνεχώς να εμπεδωθεί. Το έγκλημα αυτό δεν έμεινε ατιμώρητο. Δικαιοσύνη».

Εγκλημα και Τιμωρία! Ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φυσσα. Κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και τους...

Posted by Παύλος Χρηστίδης on Wednesday, 14 October 2020

ΚΚΕ: Η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα δεν επέτρεψε τις ανώτατες ποινές

Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους, σχολιάζει το ΚΚΕ, μετά την ανακοίνωση των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ποινές», τονίζει.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ