ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Δεν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη

Πέτσας: Δεν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προτού κλείσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην κρίση της πανδημίας.

Ειδικότερα, τόνισε:

«Κλείνω με δύο λόγια για τον κορωνοϊό. Η χθεσινή απόφαση του Γάλλου προέδρου να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ στο Παρίσι, είναι μια αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής. Που δείχνει ότι η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη. Και ότι στην Ελλάδα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουμε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση. Κι αυτή την επιτυχία την πιστώνεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Στο σημείο αυτό απηύθυνε έκκληση «ξανά σε όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, ώστε να αποφύγουμε νέα».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα αποφασιστούν περιορισμοί κυκλοφορίας το βράδυ -σαν αυτούς που ανακοίνωσε η Γαλλία- ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε:

«Απαγόρευση κυκλοφορίας δεν εξετάζεται».

Κλείνοντας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου της Αριστεράς, του, δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Δελαστίκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ