ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις ALCO - Marc: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις ALCO - Marc: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι εξελίξεις στην οικονομία αλλά και το θέμα της πρόθεσης ψήφου απασχόλησαν ως επί το πλείστον τις δύο δημοσκοπήσεις, της Marc και της ALCO, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση της ALCO πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Open και σ' αυτή έλαβαν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Στην ίδια δημοσκόπηση η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Δημοσκόπηση Marc: Στο 19,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 19,7% καταγράφεται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την έρευνα, από τους 1.007 ερωτηθέντες οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση ψήφου τους αύριο το πρωί οδηγούνταν στις κάλπες, σε ποσοστό 39,2% θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Το 19,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 6,5% ΚΙΝΑΛ και το 5,3 ΚΚΕ.

Εξάλλου, θετικά καταγράφονται τα δείγματα γραφής της διακυβέρνησης τους πρώτους αυτούς 15 μήνες της Νέας Δημοκρατίας καθώς σε ποσοστό 31,8% απάντησαν πως τα βλέπουν θετικά, σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, σε ποσοστό 23,1% αρνητικά και σε ποσοστό 13,4% μάλλον αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ