ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός στη Βουλή: Δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε μεγάλη διασπορά

Κορωνοϊός στη Βουλή: Δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε μεγάλη διασπορά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Δεν φαίνεται να δημιούργησαν μεγάλη διασπορά εντός του Κοινοβουλίου τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, ενώ δόθηκαν νέες οδηγίες στους υπαλλήλους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνουν την Υγειονομική Υπηρεσία για τυχόν συμπτώματα.

Σε e-mail που έφθασε σε όλους τους υπαλλήλους της Βουλής από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης του Κοινοβουλίου με αφορμή τα δύο κρούσματα κορωνοϊού, υπογραμμίζεται οτι «η χρήση των αυστηρών μέτρων προστασίας» από την υπάλληλο που νόσησε «ήταν το καταλυτικό στοιχείο, που όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν φαίνεται να δημιούργησε μεγάλη διασπορά» σε άλλους εργαζόμενους στη Βουλή. Σημειώνεται ακόμη, ότι η άμεση επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης συνετέλεσε στην άμεση ιχνηλάτηση των επαφών της και στην λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος ενημερώνει πως η υπηρεσία αμέσως έκανε test σε όλους τους συναδέλφους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η υπάλληλος που νόσησε και απολύμανε όλους τους χώρους του κτηρίου στο οποίο εργάζεται, ενώ εφαρμόστηκε το πρωτόκολλό και δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή ανησυχία από τα συγκεκριμένα κρούσματα.

«Κρίνεται απαραίτητο να επιδείξουμε όλοι τη δέουσα σοβαρότητα στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, αποφυγή συνωστισμού , τήρηση αποστάσεων), να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και με ατομική ευθύνη να ενημερώνουμε την Υγειονομική Υπηρεσία για τυχόν συμπτώματα», αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ