ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Καράογλου για Θεσσαλονίκη: Τεράστιες οικονομικές συνέπειες σε ενδεχόμενο lockdown

Κορωνοϊός – Καράογλου για Θεσσαλονίκη: Τεράστιες οικονομικές συνέπειες σε ενδεχόμενο lockdown
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό υπογράμμισε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εκφράζοντας, παράλληλα την ανησυχία του για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη.

«Θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και να πειθαρχούμε από μόνοι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το GrTimes.gr, ο υφυπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε αρκετά κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ενώ επέμεινε πως «ένα ενδεχόμενο lockdown θα είχε τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία».

«Θα πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημόσια υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό, να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να πειθαρχούμε από μόνοι μας και να επιβάλουμε τον απαραίτητο αυτοπεριορισμό για να αντιμετωπίσουμε τη πανδημία του κορωνοϊού», είπε.

Επανέλαβε, τέλος, την ανάγκη «να δείξουμε όλοι μας υπευθυνότητα, σοβαρότητα και για αυτοπεριορισμό», και εξέφρασε την άποψη ότι «ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ