ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη του κορωνοϊού
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην εξέλιξη της πανδημίας επέρριψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πτωχευτικού κώδικα στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη γιατί τα μέτρα προστασίας πάνε περίπατο στο όνομα της προστασίας της εργοδοσίας», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και ζήτησε τη λήψη μέτρων για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά στον πτωχευτικό κώδικα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό την καπιταλιστική ιδιοκτησία σε βάρος του δικαιώματος του λαού και την ίδια ώρα -όπως είπε- «λέτε στον εργαζόμενο φταις δανείστηκες και τώρα θα πληρώσεις με όποιο τίμημα».

«Μονά ζυγά για το κεφάλαιο και την ιδιοκτησία τους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο βήμα διαδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αφού συλλυπήθηκε την οικογένεια του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο που έδωσε τέλος στη ζωή του, είπε:

«Βέβαια, θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν και χιλιάδες άλλοι που είχαν θέση γραμματέων, υπουργών και χρεοκόπησαν την χώρα. Αλλά κανείς δεν αυτοκτονεί στην χώρα αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ