ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας παλιός, αποκαλυπτικός διάλογος Τσίπρα-Σόιμπλε

Ένας παλιός, αποκαλυπτικός διάλογος Τσίπρα-Σόιμπλε
REUTERS

Έναν αποκαλυπτικό διάλογο είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σε αποψινή του παρουσία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτου του London School of Economics, ο κ. Τσίπρας του είχε πει πως κατά την προεκλογική του εκστρατεία θα υποσχόταν παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν θα δεχόταν το πρόγραμμα και τον όρο της ανταποδοτικότητας.

«Η αντίδρασή μου ήταν να του ευχηθώ να μην κερδίσει τις εκλογές, διότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του. Υποσχέθηκε ένα πράγμα και έξι μήνες μετά έκανε το αντίθετο. Και η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει τρομερό τίμημα για αυτό. Ήταν πολύ ακριβό για την Ελλάδα», ανέφερε, ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το καλοκαίρι ελήφθη μια απόφαση – υπενθύμισε ο κ. Σόιμπλε. «Η συμφωνία είναι συμφωνία. Όλοι πρέπει να τηρήσουν την συμφωνία» ανέφερε. Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση λόγω του προσφυγικού: «Υποφέρει από μια τρομερή έλλειψη αλληλεγγύης από πολλά από τα κράτη-μέλη. Το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που υπερασπίζεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα στο προσφυγικό - έχει ενδιαφέρον - είναι η Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ