ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για έκτακτη ενίσχυση του ΕΣΥ ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε διαφημιστικά σποτ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για έκτακτη ενίσχυση του ΕΣΥ ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε διαφημιστικά σποτ
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την «έκρηξη» νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ που ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη, από τον ΕΟΔΥ.

«Με το νέο αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες. Τελικά ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν».

«Ο καθένας και οι προτεραιότητες του», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη σε ΦΕΚ, προβλέπεται προϋπολογισμός ύψους δύο εκατ. ευρώ για νέα καμπάνια για τον κορωνοϊό στους τηλεοπτικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι οι έξι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ για την άδεια που έλαβαν από το ΕΣΡ το 2018.

Εφιαλτική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στη χώρα μας σήμερα, Τετάρτη, με την κατάσταση να είναι σοβαρή καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34.299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Τα 4.003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ