ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Προδότες όσοι δεν συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια να αποφύγουμε δεύτερο lockdown

Γεωργιάδης: Προδότες όσοι δεν συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια να αποφύγουμε δεύτερο lockdown
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Εθνική μάχη» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την προσπάθεια που καταβάλλεται να αποφύγει η χώρα ένα δεύτερο καθολικό lockdown και επεσήμανε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

«Μιλώντας με όρους εθνικής επετείου, όταν μιλάμε για εθνική μάχη πρέπει να πούμε ότι και σήμερα η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη να αποφύγει γενικό lockdown, γιατί αν δεν το αποφύγουμε η ζημιά στην οικονομία θα είναι θεμελιώδης, πολλοί άνθρπωοι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα κλείσουν επιχειρήσεις», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της κύρωσης συμφωνίας με το Κουβέιτ και τη Ρωσία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Μας ενδιαφέρει να επιτύχει η Ελλάδα να μη καταστραφεί η χώρα. Όποιος αγαπά την πατρίδα δεν κάνει εξυπνάδες γιατί από την εξέλιξη αυτή θα κριθεί η ισχύς της κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια! Και όποιος δεν το κάνει είναι προδότης», είπε και κάλεσε όλους να βάλουν πλάτη, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλλεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στηλίτευσε συμπεριφορές και θεωρίες συνωμοσίας και υποστήριξε πως αυτονόητα μια συγκέντρωση χωρίς μέτρα προστασίας ευνοεί την επέκταση του κορωνοϊού. «Να σοβαρευτούμε όλοι, να τηρούμε τα μέτρα, μάσκα και αποστάσεις, για να θα περάσουμε απέναντι και μετά θα έχουμε όλο το χρόνο να διαφωνούμε», είπε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υποστήριξε ακόμη, πως το εθνικό σύστημα υγείας αντέχει και «θα αντέξει αν εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου, είπε ότι μέχρι σήμερα 11 δις έχουν πάει στην αγορά και έως το τέλος του χρόνου το ποσό θα ξεπεράσει τα 15 δις. «Είναι η μεγαλύτερη παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία από την ένταξή μας στην ευρωζώνη», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε ότι οι αγορές έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο.

Δωρεάν τεστ ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης. "Τα κρούσματα φαίνεται ότι καλπάζουν. Η αύξηση είναι εκθετική. Συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μόνο που στην υπόλοιπη Ευρώπη φαίνεται ότι δείχνουν διαφορετικά αντανακλαστικά. Χθες, η Ιταλία ανακοίνωσε δωρεάν τεστ. Συνεργεία βγαίνουν στις πλατείες, πηγαίνουν σε χώρους εργασίας και κάνουν δωρεάν τεστ. Εσείς, πέρα από αυτά τα ελάχιστα που γίνονται από τις δημόσιες δομές σε κάποιες πλατείες -που δεν καλύπτουν σε τίποτα τις συγκεκριμένες ανάγκες- γιατί δεν κάνετε κάτι ανάλογο και, ακόμα, γιατί αρνείστε τη συνταγογράφηση των τεστ; Τόσο απλό. Γιατί υποβάλετε την ελληνική οικογένεια σ’ αυτή τη δαπάνη, τη στιγμή που βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται μέρα με την ημέρα; Ή είστε ευχαριστημένος, ως υπουργός Ανάπτυξης με αυτά που βλέπουμε στην αγορά;", είπε προς την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ