ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Κ. Μητσοτάκης αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση μας αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο

Γεννηματά: Ο Κ. Μητσοτάκης αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση μας αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αποσυμφόρηση των αστικών συγκοινωνιών και των σχολείων είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η  Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής μερικές ημέρες πριν «πρωτού να είναι αργά», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. 

Σε σημερινή της ανακοίνωση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «έφτασε η ώρα για αποφάσεις», αναφερόμενη στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας από την πανδημία, αφού καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

Είναι ώρα για αποφάσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση με την πανδημία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, χάνει χρόνο και παραπέμπει συνεχώς για «αύριο» ό,τι έπρεπε να έχει γίνει «χθες».

Είχα ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολείων.

Αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο.

Αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση το νέο σχέδιο που όπως μας είπε «θα ανακοινώσει» η Κυβέρνηση, πρέπει να προβλέπει την ουσιαστική οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των αγροτών και την εξασφάλιση ρευστότητας για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και πρώτα οι μικρομεσαίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ