Σεισμός στη Σάμο - Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε δυνάμεις της ΕΜΑΚ
Ανανεώθηκε:
Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών.
«H σκέψη μας αυτή την ώρα είναι στους κατοίκους της Σάμου και σε όσους συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του ο Νίκος Δένδιας.
Τέσσερις νεκροί εντοπίστηκαν στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.
Την είδηση μετέδωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας. Επίσης, υπάρχουν 120 τραυματίες.
Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ , δήλωσε στο CNN Turk ότι περίπου 20 κτήρια έχουν καταρρεύσει και πως για την ώρα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για θύματα.
Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από το Ελ. Βενιζέλος λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή (vid)
08:55
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ καλεί προσωπικό και κοινό «να μην προσέρχονται» και να βρουν «κάλυψη»
08:51
Στους 31 οι νεκροί και 149 οι τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό
08:41
Εθνική Ασφαλιστική: Άλμα κερδοφορίας και μετατόπιση εργασιών σε πιο «υποσχόμενους» κλάδους το 2026
08:37