Τσιάρας: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί λόγω κορωνοϊού»
Ανανεώθηκε:
«H Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας.
Κλείνοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για εικόνες συνωστισμού εν μέσω πανδημίας στις δικαστικές αίθουσες παραδέχθηκε πως καθυστέρησε να εκδώσει την ΚΥΑ για τη λειτουργία του θεσμού λόγω των ανοιχτών ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει.
«Η Δικαιοσύνη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και το έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υποστήριξε και επεσήμανε πως πρέπει καθημερινά να στέλνουμενα μήνυμα για την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε στο εξωτερικό. Πρέπει να δείξουμε όλοι σύνεση και υπομονή και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αυτή η δύσκολη συνθήκη να αφήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία», είπε.
Σε ότι αφορά στην αναστολή των πλειστηριασμών, θέμα που έθιξε η αντιπολίτευση, είπε πως αυτό συμβαίνει στις «κόκκινες» περιοχές.
Το νομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ τάσσεται η ΝΔ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
Οι εκτοξευτές πυραύλων PULS και το στρατηγικό άλμα των ελληνικών δυνατοτήτων
07:32
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία Byron (vids)
07:30
Ανδρουλάκης για Τσίπρα: Μπορεί να δημιουργήσει μια ανακατωσούρα
07:23
Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
07:19