ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη: Εισήγηση για γενικό lockdown στην Αττική

Κορωνοϊός - Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Πέμπτη: Εισήγηση για γενικό lockdown στην Αττική
INTIME NEWS

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων αναμένεται την Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γεγονός που οδηγεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι δύο εισηγήσεις που έχουν γίνει στον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό δύο διαφορετικές προτάσεις:

  • την επιβολή ενός lockdown στην Αττική
  • την επιβολή ενός καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 15 ημερών.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις για να κλείσουν και τα λύκεια.

Οι αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης και αφού θα έχει μπαράζ συσκέψεων με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και τους στενούς του συνεργάτες να καταλήξει στη δέσμη μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση.

Εξάλλου, στο τραπέζι βρίσκεται και η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ