ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης και Τσιόδρας απαντούν στους «ψεκασμένους»: Η πανδημία δεν είναι ψέμα

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης και Τσιόδρας απαντούν στους «ψεκασμένους»: Η πανδημία δεν είναι ψέμα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ειδική αναφορά στους συνωμοσιολόγους αλλά και στους «ψεκασμένους» - κατά χαρακτηρισμό του ίδιου του πρωθυπουργού – έκαναν την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών τους για τον κορωνοϊό και την επιβολή καθολικού lockdown.

«Υπάρχουν διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Υπάρχουν οι “ψεκασμένοι”, που σου λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Εκεί, μια βόλτα νομίζω από τα νοσοκομεία, είναι η καλύτερη απάντηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να τονίσουμε την ανάγκη του κόσμου να απευθύνεται στους ειδικούς, να ενημερώνεται από αυτούς, να μην ενημερωνόμαστε από τον κοινωνικό μας περίγυρο. (…) Φυσικά δεν έχει το εμβόλιο μικροτσίπ για να μας παρακολουθούν, αλλά δυστυχώς σε μια μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ το 28% το πιστεύει αυτό! Τέτοιου είδους ψευδείς θεωρίες οδηγούν στη χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου στους επιστήμονες και επηρεάζουν βέβαια πράγματα καταλυτικά για την πορεία της πανδημίας. Η πανδημία δεν είναι ψέμα. Ο ιός είναι εδώ...», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιλόγων στο υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ