ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown - Γεννηματά: Κυβερνητική αποτυχία - Θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε

Lockdown - Γεννηματά: Κυβερνητική αποτυχία - Θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε
INTIME NEWS

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιβολή καθολικού lockdown, εξαπέλυσε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια κυβερνητική αποτυχία», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορωνοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα».

Παράλληλα καταλόγισε στον πρωθυπουργό «αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς που καλύπτει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες».

«Από το “βλέποντας και κάνοντας”, σήμερα πήγαμε στο “δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει”», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό για τα εξής:

«Τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε. Το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Τα περιορισμένα τεστ. Την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. Την αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν.

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία, χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Από τη μια η ενίσχυση του ΕΣΥ και από την άλλη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια. Γιατί η αλυσίδα της οικονομίας κάνει την καραντίνα του ενός, ανεργία και λουκέτο για τον άλλο. Χρειάζεται σχέδιο και όχι άλλα ημίμετρα, καθυστερημένα», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Επέμεινε, εξάλλου, ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να λάβουν το χαρακτήρα μιας γενναίας αυτοκριτικής.

«Ωστόσο, δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο για τα λάθη και τις παραλείψεις. Δεν κυβερνιέται η χώρα με την κυβερνητική γραμμή να μονοπωλεί την ενημέρωση των πολιτών. Όταν οι ζωές μας δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο, η κυβέρνηση οφείλει να δείχνει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και πειθώ», είπε σχετικά.

Και κατέληξε: «Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όπως πράξαμε και την άνοιξη. Ώστε να ξαναβγούμε και πάλι νικητές».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ