ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές

Πέτσας: Να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στην απόφαση του πρωθυπουργού για το καθολικό lockdown καθώς και στη σημασία της ατομικής ευθύνης αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση δίνοντας συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Είναι, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του, αληθινός φίλος της Ελλάδας και είναι βέβαιο ότι υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας που είναι ήδη εξαιρετικές θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές. Προσδοκούμε να συνεργαστούμε για την ενίσχυση των διμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας και για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

«Στόχος να προλάβουμε τα χειρότερα»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον κορωνοϊό, είπε πως «διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του lockdown. Για άλλη μια φορά, όπως ο ίδιος εξήγησε, ο πρωθυπουργός θέλησε να δράσουμε νωρίτερα, παρά αργότερα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε αυτή την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε διότι μέσα σε λίγες μέρες παρατηρήθηκε «μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ».

Τόνισε στη συνέχεια ότι «στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το σύστημα Υγείας στα όριά του, αλλά και να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα».

«Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς»

Έπειτα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ωριμότητας, αναφέροντας ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας «ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε».

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ