ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown στη Θεσσαλονίκη–Κλείνουν σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown στη Θεσσαλονίκη–Κλείνουν σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, με ακόμη αυστηρότερα μέτρα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία -όπου ήδη υπάρχουν πολλά κρούσματα- ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Πηγές από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρουν πως έχει καταταθεί σχετική πρόταση στην κυβέρνηση και οι αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτήρισαν εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας παράλληλα πως το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο «δοκιμάζει» τα νοσοκομεία της πόλης.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, για να τεθεί επί τάπητος η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Κικίλιας: Άλλες 50 ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Τη δημιουργία άλλων 50 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα -και ειδικά τη Θεσσαλονίκη- είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Μάλιστα αποκάλυψε πως από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 25 διασωληνώσεις και συνολικά 86 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ για μεταφορά ασθενών με C-130.

Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, με την εικόνα διασποράς του νέου κορωνοϊού να απέχει πολύ από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης, δεδομένου ότι η θετικότητα των τεστ αγγίζει το 32%.

Έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, απηύθυνε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας.

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε:

«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι' αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν' αντέξουμε, πρέπει ν' αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ