ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Καλά στην υγεία του ο Έλληνας αστυνομικός - Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Καλά στην υγεία του ο Έλληνας αστυνομικός - Καταδικάζει το ΥΠΕΞ
Φωτογραφία αρχείου EPA

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντας εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο γενικό προξενείο της πόλης αυτής της Σαουδικής Αραβίας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην εν λόγω τελετή.

Επίσης, το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επισημαίνει επιπλέον πως του συμπαραστέκονται τόσο το γενικό προξενείο όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως στο νεκροταφείο βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για Ημέρα Μνήμης για Βρετανούς και Γάλλους πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία.

Τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ