ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αφού έφερε το ΕΣΥ στα όριά του, η κυβέρνηση δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνία

Χαρίτσης: Αφού έφερε το ΕΣΥ στα όριά του, η κυβέρνηση δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνία
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

«Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του», δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο Mega στους Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης υου ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Αντί να αξιοποιήσουν τον χρόνο που κερδίσαμε ως κοινωνία για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, βλέπαμε τον πρωθυπουργό να δίνει συνεντεύξεις για το πώς νίκησε τον κορωνοϊό και να μας διαβεβαιώνει ότι ένα 2ο lockdown είναι σχεδόν αδιανόητο.

Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σύσσωμοι οι υγειονομικοί ζητούσαμε όλο αυτό το διάστημα την θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις, μέσα ατομικής προστασίας και ΜΕΘ και την ενσωμάτωση του πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Και σήμερα, έχοντας φτάσει το σύστημα κοντά στην κατάρρευση, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, η κυβέρνηση αντί να αναλάβει της ευθύνες της δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνία».

Προσέθεσε ότι:

«Είχαν εδώ και μήνες τη δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ να προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία, να δημιουργήσουν ΜΕΘ, να αγοράσουν συρμούς και λεωφορεία και να θωρακίσουν την παιδεία με εκπαιδευτικούς και εξοπλισμό, όπως ατομικά θρανία για τους μαθητές. Και όλα αυτά άμεσα και χωρίς κανένα κόστος για τα δημόσια ταμεία» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας: Αναδείξαμε το ζήτημα και κοινοβουλευτικά με επίκαιρη επερώτηση».

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμα ότι

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι είμαστε σε πόλεμο, είναι αδιανόητο να μην καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για την χάραξη ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχουμε ζητήσει με σχετική τροπολογία την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Είναι σημαντικό για τον ελληνικό λαό να γνωρίζει τι μέτρα έχει εισηγηθεί η επιτροπή και πότε τα ζήτησε».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ