ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η αναφορά του Βελόπουλου στη δωρεά του Δ. Γιαννακόπουλου και της ΒΙΑΝΕΞ στο Καστελόριζο

Βουλή: Η αναφορά του Βελόπουλου στη δωρεά του Δ. Γιαννακόπουλου και της ΒΙΑΝΕΞ στο Καστελόριζο
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να ενισχύσουν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης στο Καστελόριζο αναφέρθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πρέπει να επαινέσω τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Δεν τον ξέρω τον κύριο προσωπικά, δεν τον έχω δει ποτέ μου. Διότι δίνει στο Καστελόριζο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, δίνει ο ίδιος χρήματα για να αναπτυχθεί αυτό το ιατρείο. Μπράβο του. Άρα, λοιπόν, πρέπει να βρούμε και τους Έλληνες που έχουν χρήματα και να τους πείσουμε να βοηθήσουν και σε άλλες περιοχές και σε άλλα νησιά. Να κάνουν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με δικά τους χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου, ο ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναβάθμισε σημαντικά τις δυνατότητες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η σημαντική δωρεά στοχεύει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, είχε δηλώσει σχετικά με τη δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ:

«Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Σήμερα, που η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές, στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους του ιστορικού Καστελόριζου. Γιατί καλύτερη ιατρική τεχνολογία σημαίνει και περισσότερη ασφάλεια. Ατομικά, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Ο Δήμαρχος Μεγίστης Γιώργος Σαμψάκος ευχαρίστησε τη ΒΙΑΝΕΞ και τον κ. Γιαννακόπουλο για τη δωρεά, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μία αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία από τη ΒΙΑΝΕΞ και τον κ. Γιαννακόπουλο. Δείχνει υψηλό ήθος, αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και εθνικής συνείδησης. Σε μια εποχή γεμάτη καθημερινές προκλήσεις στο ακριτικό νησί μας, κάθε ουσιαστική στήριξη προσφέρει πλεόνασμα ασφάλειας και προοπτικής στους κατοίκους του τόπου μας».

Η δωρεά του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στους κατοίκους της Μεγίστης είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ