ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο - Τι ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος από τον πρωθυπουργό

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο - Τι ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος από τον πρωθυπουργό
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο βρέθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ