ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο - ΣΥΡΙΖΑ : Κρεσέντο υποκρισίας η πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη

Πολυτεχνείο - ΣΥΡΙΖΑ : Κρεσέντο υποκρισίας η πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στην πρόσκληση Μητσοτάκη αναφορικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου δίνει με σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό.

Προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει, και μάλιστα δημόσια, τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης».

«Ωστόσο», συνεχίζει, «η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε», για να σχολιάσει ότι «ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία».

Πεδίο αντιπαράθεσης

Τις τελευταίες ώρες, ο εορτασμός του Πολυτεχνείου εξελίσσεται σε πεδίο μεγάλης αντιπαράθεσης, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν θα επιτραπεί η πορεία και την αντιπολίτευση να αντιδρά σφόδρα για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων που έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Την Κυριακή, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 υπέγραψαν κείμενο που πρότεινε η Κ.Ο. του ΚΚΕ, εναντία στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Το κείμενο αρνήθηκε να υπογράψει η Φώφη Γεννηματά.

Η συνεννόηση έγινε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που Δημήτρη Κουτσούμπα με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σήμερα τηλεφωνικές επαφές με τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε σήμερα όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο.

«Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, και συμπληρώνει:

«Η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο. Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.


Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.


Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο.


Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ