ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece για το Πολυτεχνείο: Πρυτάνευσε η λογική – Εισακούστηκε το κάλεσμα

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece για το Πολυτεχνείο: Πρυτάνευσε η λογική – Εισακούστηκε το κάλεσμα
ΙΝΤΙΜΕ

Το πολιτικό μήνυμα που από τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου είναι από τη μία πλευρά δικαιώθηκε ο πρωθυπουργός που κάλεσε όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση και από την άλλη πρυτάνευσε η λογική που υπαγορεύει την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους και οι μόνιμα αντιδραστικοί μαζεύτηκαν σε συμβολικού τύπου εκδηλώσεις, ενώ απομονώθηκαν από τους πολίτες όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και την επέτειο του Πολυτεχνείου και δεν δίστασαν να εργαλειοποίησουν ακόμα και την ένωση δικαστών και εισαγγελέων για να φτιάξουν το αφήγημα περί δήθεν αυταρχικών απαγορεύσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέδειξαν πάντως υπεύθυνη στάση. Αντιπροσωπεία περίπου 30 ατόμων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν στεφάνι στα πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο πάρκο Ελευθερίας τιμώντας την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, με το παρών να δίνει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Κρατώντας στα χέρια τους από ένα κόκκινο γαρύφαλλο, η αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου αποτελούμενη από βουλευτές, μέλη της Νεολαίας και αντιστασιακούς, συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του μουσείου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για τον κοροναϊό, καθώς όλοι φορούσαν μάσκες κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μέλη της ΚΚΕ παρόντος του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα παρατάχθηκαν με αποστάσεις και μάσκες μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας. Η ΕΛΑΣ αρκέστηκε σε συστάσεις χωρίς να βεβαιώσει παραβάσεις, παρακολουθώντας τα περίπου 80 μέλη του ΚΚΕ να διαδηλώνουν.

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία».

Ο κ. Βαρουφάκης, μαζί με επτά βουλευτές, τηρώντας μέτρα και αποστάσεις, μετά το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε στην αμερικανική πρεσβεία.

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο έκανε το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Νωρίτερα, με παρέμβασή της στα κοινωνικά δίκτυα, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά. Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων. Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ