ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Καραθανασόπουλου - Χήτα στη Βουλή για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Άγριος καυγάς Καραθανασόπουλου - Χήτα στη Βουλή για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο
ΙΝΤΙΜΕ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας με τον Αλέξη Χαρίτση από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές του ΚΚΕ να ζητούν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

«Η κυβέρνηση συγκρούεται με τον πυρήνα του μηνύματος του Πολυτεχνείου», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης. «Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα για προπυλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ», είπε και πρόσθεσε πως όλες οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα από σήμερα το πρωί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 είναι εκδηλώσεις στις οποίες υπήρξε τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Τους τόνους ανέβασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ που ήρθαν σε άγρια κόντρα με τον Κωνσταντίνο Χήτα από την Ελληνική Λύση όταν εκείνος ανέφερε πως παρά την παρουσία 6.000 αστυνομικών το ΚΚΕ έκανε πάρτι.

«Η πολιτική μαλ@@κία και η ανοησία έχει και τα όρια τους», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης. «Δεν διαγράφω και δεν αναιρώ τίποτα και το επαναλαμβάνω, η πολιτική μαλ@@κία και η ανοησία έχει και τα όρια τους», είπε και χαρακτήρισε την Ελληνική Λύση δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης, ζηλεύοντας τη δόξα της Χρυσής Αυγής.

«Στον βούρκο δεν θα πέσουμε, άλλοι παρανόμησαν αλλά δεν συνελλήφθησαν, ο νόμος είναι για όλους», αντέτεινε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης με τον προεδρεύοντα, από το ίδιο κόμμα, Απόστολο Αβδελά να επιχειρεί να πέσουν οι τόνοι. «Μην το κάνετε κερκίδα κ. Καραθανασόπουλε, σας παρακαλώ, καταλαβαίνω εκνευρισμό σας, δεν θα μας περάσει αυτό που θέλετε εσείς, δεν θα το κάνουμε γήπεδο εδώ, χαρήκαμε που έγιναν συλλήψεις; Σας παρακαλώ...».

Εξίσου οργισμένος παρενέβη στην κόντρα ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ.

Ν. Παπαθανάσης: Δεν το περίμενα, είναι λυπηρό στη σημερινή επέτειο να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις...

Απ. Αβδελάς: Άποψη του είναι κ. Συστυχάκη, αυτό είναι δημοκρατία... Δεν έχετε δίκιο και το ξέρετε...

Χρ. Μπουκώρος: Ο εκνευρισμός για όσα συμβαίνουν εκτός Κοινοβουλίου δεν πρέπει να μεταφέρεται εδώ...

Απ. Αβδελάς: Μην με φέρνετε σε δύσκολη θέση γιατί είμαι στα όρια μου... Θα σας βγάλω και τους δύο έξω...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ