ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τη γυναίκα που έλαβε πρόστιμο 300 ευρώ

Πολυτεχνείο: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τη γυναίκα που έλαβε πρόστιμο 300 ευρώ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ επειδή θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο, είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η κ. Κιούση εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό «6» λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η ίδια είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε, εξαντλώντας την αυστηρότητά της η αστυνομία.

Ειδάλλως, όπως είπε, το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θα βεβαιωθεί το πρόστιμο της γυναίκας που θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Το περιστατικό και οι έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η γυναίκα, όταν τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, έξω ακριβώς από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, τους είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τον κωδικό έξι για να βγει από το σπίτι της και να πάει μέχρι την Πατησίων, ομολόγησε όμως ότι στην πραγματικότητα ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι.

Οι αστυνομικοί τελικά της βεβαίωσαν το πρόστιμο, προκαλώντας όμως αντιδράσεις, και με την εικόνα να κάνει το γύρο των social media, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Αργά το βράδυ, που ενημερώθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας για το περιστατικό, ζήτησε να μη βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα και με τη μορφή ένστασης που θα κατατεθεί να μη χρειαστεί να πληρώσει 300 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ