ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κορωνοϊός, το πανηγύρι και το ... τσάμικο Κουτσούμπα

Ο κορωνοϊός, το πανηγύρι και το ... τσάμικο Κουτσούμπα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου, για την παρουσία τους, το καλοκαίρι, σε πανηγύρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας, εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Το τσάμικο που φέρεται να χόρεψε ο βουλευτής της ΝΔ φαίνεται να άναψε τα αίματα στην Επιτροπή, καθώς συνάδελφοι του ανέφεραν -σύμφωνα με πληροφορίες- πως δεν εμπίπτει στα βουλευτικά του καθήκοντα κι ως εκ τούτου πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Το πανηγύρι στην Αλίαρτο και η συμμετοχή βουλευτών είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων το καλοκαίρι κι ήταν κι ο λόγος που η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην απαγόρευση τους, καθώς στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα χθεσινά επεισόδια με βουλευτές της ΝΔ να αναφέρουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους και ότι χθες παραβιάστηκαν από δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάννη Βαρουφάκη. Έντονα αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ που υποστήριξε ότι επρόκειτο για απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ως εκ τούτου χθες δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ