Κορωνοϊός: Δωρεάν και προαιρετικό το εμβόλιο - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
Ανανεώθηκε:
Δωρεάν και προαιρετικό θα είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού για τον πληθυσμό, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Όπως είπε ο υπουργός «ο στόχος μας να πείσουμε τους συμπολίτες μας πως πρέπει να το κάνουν».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τα στοιχεία για το εμβόλιο της γρίπης είναι ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Κικίλιας, συνολικά στη χώρα μας θα λειτουργούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, και θα μπορούν να εξυπηρετηθούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.
Ο εμβολιασμός στα κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».
Στη συνέχεια εξήγησε πως ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού, με μήνυμα (SMS) ή διαδικτυακά είτε από τηλεφωνικά κέντρα.
Σημειώνεται πως το σχέδιο είναι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.
Πότε κλείνει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Στάλθηκαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας
02:00
Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο
01:00
Πότε ξεκινά η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι έχουν απαλλαγή για δύο χρόνια
00:30